28 jun 2015

Yummy Sponge Cake




Tijdens de Ramadan, maak ik altijd samen met mijn moeder lekkere hapjes en gebakjes. Onze favoriet is toch wel Sponscake. Het is snel te maken en super lekker! Eergisteren, heb ik de cake weer gemaakt en ik dacht dit wel een leuk recept was om te delen. Je kunt dit recept namelijk ook gebruiken voor taart, cupcakes, etc. Wat je nodig zult hebben voor twee basic Sponscakes zijn:
- Vijf eieren
- Kristalsuiker
- Patentmeel
- Zonnebloemolie
- Volle melk
- Bakpoeder
- Mixer en een zeef
- Optioneel vanillesuiker

During Ramadan, I always bake with my mother snacks and pastries. Our favorite is surely Sponge Cake. It is quick to make and super delicious! The day before yesterday, I made the cake again and I thought this was a nice recipe to share. Because you can also use this recipe for cake, cupcakes, etc. What you will need are two basic Sponge Cakes:
- Five eggs
- Crystal Sugar
- Patent Flour
- Sunflower oil
- Full Milk
- Baking powder
- Mixer and a sieve
- Optional vanilla sugar


Mix alle eieren totdat ze drie keer groter. (Zie onderste foto). 
Zorg dat je ten alle tijden, bij alle stappen, in één richting blijft roeren.
Als je links roert aan het begin,  blijf tot aan het eind links roeren. Anders krijg je aan het eind een mislukte sponscake..

Mix all the eggs until they are three times the original size. (See picture below).
Make sure to stir in one direction at all times.
If you're stirring to the left at the beginning, keep stirring to the left until the end. Otherwise, you get a failed sponge cake at the end ..

Voeg 1 kop suiker toe en mix voor een hele minuut.
Add 1 cup sugar and stir for one whole minute.


Voeg daarna 2 1/2 kop patentmeel en olie toe. Mix totdat alles een glad geheel is.
Then add 2 1/2 cup patent flour and oil. Mix until everything is smooth.




Voeg een kop melk toe en mix voor een minuut.
Add a cup of milk and blend for a minute.



Voeg een pakje bakpoeder toe. Zorg dat je dit eerst zeeft. Mix vervolgens weer voor een minuut. Hierna kun je als je wilt vanillesuiker en andere ingrediënten zoals chocopoeder, geraspte coco's, nootje en dergelijk toevoegen.

Add a packet of baking powder. Make sure you sift it first. Then mix again for a minute. After that you can add vanilla sugar and other ingredients such as chocolate powder, shredded coconut's, etc. if you want.


Vet je bakvorm in met olie en voeg je beslag toe. En na 30 min heb je heerlijke cake!
Grease your baking pan with oil and add your batter. And after 30 minutes you will have delicious cake!




2 opmerkingen:

  1. This looks so yummy and I understand that so much good cooking and baking takes place during this time ,I wouldn't mind eating this
    sophieatieno.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen